Maria Turtschaninoff är en finlandssvensk författare. Hon föddes i Helsingfors och växte upp i den äldsta av innerstadens stadsdelar Kronohagen. Efter studentexamen studerade hon humanekologi vid Göteborgs universitet. Planen var visserligen tidigt att bli författare, men det var hemligt. Som barn sade hon sig istället vilja bli djuphavsforskare eller balettdansös. År 2000 var hon i alla fall färdig filosofie magister och hade en utbildning att falla tillbaka på om det nu inte blev något av författarskapet. Väl tillbaks i Helsingfors började Turtschaninoff arbeta som redaktör på Radio Vega, där hon bl.a. gjorde matlagningsprogram och program om matkultur och mathistoria. Mat och litteratur är hennes huvudintressen. Det var också med en kokbok "Min mat och mammas" (2006) som hon debuterade. Kokboken skrev hon tillsammans med sin mamma Christine Saarukka. Nu arbetar hon som författare och fri skribent.
Det här är en förkortad version av artikeln om Maria Turtschaninoff. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.
Denna funktion kräver ett abonnemang
Denna funktion kräver ett abonnemang
Denna funktion kräver ett abonnemang
Denna funktion kräver ett abonnemang